250 g penne
1 bögre olajban eltett szárított paradicsom
25 gramm dió
2 kövérebb vagy 3 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál citromlé
Reszelt parmezán sajt
- Főzd meg a tésztát.
- A szárított paradicsomokból tegyél félre 2-3 darabot, a többit nagyjából lecsepegtetve, de nem teljesen szárazon turmixold össze a a dióval és a fokhagyma egyharmadával. Adagolj hozzá annyi olajat a szárított paradicsomos üvegből, amennyitől szép krémes állagot kapsz. Ha nem szeretnél túl sok olajat használni, adhatsz hozzá 1-2 evőkanál vizet is.
- A maradék fokhagymát fél evőkanál olajon, alacsony lángon pirítsd egy percig, majd add hozzá a szószt és a citromlevet, vedd fel a lángot közepesre, és csak addig főzd, amíg átforrósodik a szósz, maximum 2-3 percig. Közben adagolhatsz hozzá pár evőkanál vizet a kívánt állag eléréséig.
- Keverd hozzá a szószt a kész tésztához, a félretett szárított paradicsomot pedig felkockázva szórd a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése