2025. december 13., szombat

Diós aszalt paradicsomos penne

 250 g  penne

1 bögre olajban eltett szárított paradicsom

25 gramm dió

2 kövérebb vagy 3 kisebb gerezd zúzott fokhagyma

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

1 evőkanál citromlé

Reszelt parmezán sajt


  1. Főzd meg a tésztát.
  2. A szárított paradicsomokból tegyél félre 2-3 darabot, a többit nagyjából lecsepegtetve, de nem teljesen szárazon turmixold össze a a dióval és a fokhagyma egyharmadával. Adagolj hozzá annyi olajat a szárított paradicsomos üvegből, amennyitől szép krémes állagot kapsz. Ha nem szeretnél túl sok olajat használni, adhatsz hozzá 1-2 evőkanál vizet is.
  3. A maradék fokhagymát fél evőkanál olajon, alacsony lángon pirítsd egy percig, majd add hozzá a szószt és a citromlevet, vedd fel a lángot közepesre, és csak addig főzd, amíg átforrósodik a szósz, maximum 2-3 percig. Közben adagolhatsz hozzá pár evőkanál vizet a kívánt állag eléréséig.
  4. Keverd hozzá a szószt a kész tésztához, a félretett szárított paradicsomot pedig felkockázva szórd a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti