2009. január 15., csütörtök

MASCARPONÉS FINOMSÁG

Hozzávalók: 1 doboz mascarpone, 3 tojás, 10 dkg cukor, fekete ribizli lekvár, piskóta, gyümölcs, (szeder, áfonya…) citromlikőr, vagy rum, amaretto keksz.
Egy nagy tál aljára helyezzük a lekvárral megkent piskótákat, és megszórjuk reszelt keksszel, közben elkészítjük a krémet, a tojássárgájákat kikeverjük cukorral, beletesszük a mascarponét és összekeverjük a felvert habbal. A krémbe is locsolhatunk alkoholt. A lekvárt megmelegítjük egy kis gyümölccsel, és a piskótákra öntjük. Locsolhatunk rá egy kis alkoholt. A tetejére kerül a mascarpone krém. Díszítéshez használhatunk mandula forgácsot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti