2009. június 11., csütörtök

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

Hozzávalók: 1kg marhahús, fél kg sárgarépa, 1-2 fehérrépa,, 1 karalábé, 1-2 krumpli, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só bors, babérlevél cukor, mustár, 1 nagy tejföl, pici liszt, ételízesítő, pici olaj.
A húst egészben hagyva egy pici zsiradékon elősütjük hogy a húslé ne folyjon ki belőle. Ételízesítős lében kezdjük el főzni és hozzá adjuk a felvágott zöldségeket fűszereket. Addig főzzük amíg a hús megpuhul. A húst kivesszük szeletekre vágjuk és félre tesszük. A zöldségeket összeturmixoljuk. Egy lábasban cukrot karamellizálunk és beletesszük a turmixolt zöldségeket, visszatesszük a tűzre és tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük.

Zsemlegombóc
Nokedli tésztát készítünk 2 tojásból, lisztből, vízzel. A megszikkasztott zsemléket ebbe forgatjuk. Forrásban lévő vízben kifőzzük kanállal szaggatva, mint a nokedlit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti