2010. április 28., szerda

Ciambellone (édes mentőöv)

Hozzávalók: 3 tojás 2 dl joghurt 60 dkg liszt 20 dkg cukor 2 dl magolaj
1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
A szóráshoz: vaníliás porcukor
A hozzávalókat egy tálban addig keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), amíg a massza sima, s hólyagos nem lesz. A tésztát egy kivajazott, lisztezett formába töltjük, s 180°-on 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és megszórjuk vaníliás porcukorral.
(Lehetőleg kuglófformában sütjük, hogy a közepén lyuk legyen – az édesség neve ugyanis a ciambella szóból ered, ami mentőövet jelent. Készíthető „diétás-verzióban” is: ekkor sovány joghurtot és – finomított helyett – barna cukrot használunk hozzá. Ha inkább dúsítanánk, akkor lisztbe hempergetett adalékokat, például csokoládétörmeléket vagy aszalt gyümölcsdarabkákat, mazsolát, kandirozott narancshéjat is tehetünk a masszába. Amennyiben a tésztát tennénk könnyebbé, s időnk is van hozzá, akkor előbb kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, beletesszük a többi hozzávalót, és a végen beleforgatjuk a tojások felvert habját.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti