2010. április 13., kedd

Medvehagymás vaj

Hozzávalók: 250 gramm vaj, só, fokhagyma, 20 gramm medvehagyma levél
Felezzünk meg egy csomag vajat és tegyük egy mély tálba. Legkönnyebben szobahőmérsékletű, puha vajjal dolgozhatunk, ezért várjunk vele, amíg keverhető nem lesz. Ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Egy villával nyomkodjuk szét és alaposan keverjük össze a vajat. A fokhagymás vajat 1-2 cm vastagságban terítsük szét egy sütőpapíron, négyzet alakúra. A vaj másik felét tegyük ismét a tálba, enyhén sózzuk és adjuk hozzá az apróra vágott medvehagyma-levélkéket, majd villával vagy kézi mixerrel pürésítsük. A jól eldolgozott vajat terítsük rá az előző fokhagymás rétegre, majd a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. Tegyük a hűtőbe, amíg kellően meg nem dermed, hogy szeletelhető legyen. Nem csak a frissen sült kenyérhez isteni, jól illik grillezett húsokhoz és frissensültekhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti