2010. április 13., kedd

A húsvéti szünetben kirándultunk és Pusztamarótnál valóságos medvehagyma paradicsomot találtunk. Ettünk belőle főzeléket amit úgy készítettem el mint a spenótot tejjel és zsemlével, nagyon finom volt. Ettük tésztával, kicsit megpárolva, besamel mártásban elkeverve. Körözöttbe hagyma helyett is nagyon jó.
Gyógyhatása is ismert: A medvehagyma ólommentesíti a szervezetünket
Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, "ólommentesítő" hatása miatt. Emellett vérnyomáscsökkentő és érelmeszesedés-gátló, koleszterin csökkentő hatása is ismert. Légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére is alkalmazzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti