2010. június 20., vasárnap

Házi joghurt

2 liter házi vagy zacskós tejet felforralunk, egy kis kanál cukorral, a fölét leszedjük. Amikor annyira lehűlt, hogy az ujjunkat bedugva nem forrót érzünk, akkor kézi habverővel belekeverünk 1 kis pohár joghurtot. Lefedjük és másnapra kész a finom joghurtunk. Hűtőbe tesszük és már ehetjük is. Akár 1 hétig is eláll.( ha meg nem iszod) Az elkészült joghurtunk a bele öntött kész joghurt minőségétől és állagától függ. Ha krémesebbet vagy savanyúbbat szeretnénk próbáljunk ki, másfajta poharas joghurtot is. Kísérletezzünk bátran!
Az ízesítés szinte végtelen, kinek-kinek a fantáziájára van bízva, ez csak néhány ötlet:
Epres: A turmixgépbe epret teszünk és cukrot ízlés szerint,majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Banános: A turmixgépbe banánt teszünk és cukrot ízlés szerint,majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Citromhéjas: A turmixgépbe beletesszük a joghurtot, a cukrot, és belereszelünk egy citromhéját, és kb. fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Citromos: A turmixgépbe beletesszük a joghurtot, a cukrot, és belecsavarjuk egy citromlevét, és kb. fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Meggyes: Magozott meggyet teszünk a turmixgépbe, és cukrot ízlés szerint, majd a joghurtot és kb fél percig habosítjuk és ihatjuk a kissé folyós joghurtunkat.
Hűtőben másnapig eláll ízesítve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti