2013. november 8., péntek

Kinai édes savanyú bundás csirke

A csirke vagy pulykamellet vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A keményítőt tegyük egy zacskóba sózzuk, borsozzuk. A csirke darabokat dobjuk be a zacskóba és rázzuk össze hogy mindenhol befedje a húsikat. Verjünk fel 2 tojást és keményítős csirkéket mártsuk a tojásba majd süssük ki forró olajban.
Közben készítsük el a szószt: 3 ek ketchup, 1 ek szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint cukor( a ketchup édességétől is függ)  2- 3 ek almaecet vagy balzsam ecet, nekem most csak az volt itthon. Tettem még bele szezámmagot. A cukrot mézzel is helyettesíthetjük.
Melegítsük össze a szósznak valókat és a készre sütött csirke darabokat forgassuk benne. Párolt rizzsel tálaljuk.
A gyerekeim azt mondták, egész jó lett majdnem mint a kinai büfékben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti