Hozzávalók:
4 tojás, 18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 3 evőkanál feketekávé,
2
evőkanál rum vagy konyak nekem rum volt itthon.
A tojások
sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt
gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt
jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg
kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét
a kávéval együtt, és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg
vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a
kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kiolajozott formába öntjük és
legalább 4 órára hűtőszekrénybe, állítjuk. A formából kiborítjuk, kelyhekbe
töltjük és édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Nincs kép mert túl finom lett és megettük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése