2014. szeptember 14., vasárnap

Indiai ebéd

Őszibarack csatni pulyka falatkákkal
3 db őszibarack, 2 gerezd fokhagyma, 1 rúd fahéj,4 szegfűszeg, 2 tk őrölt gyömbér(frissel finomabb, de nem volt itthon), fél tk cayenne bors, 2 dl, almaecet, 12 dkg barna cukor vagy nádcukor, só, bors, 
40 dkg pulykacomb, 3 dl húsleves.
Az olajban megpirítjuk a darabokra vágott fokhagymát és gyömbért, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cayenne borsot, majd a darabolt gyümölcsöt(lehet bármilyen más gyümölcsből s készíteni). Beletesszük a cukrot és az ecetet, ha felforrt kis lángon, kb. 40perc alatt készre főzzük. addig kell főzni amíg dzsemszerű nem lesz. Kiszedjük belőle a fahéjat és a szegfűszeget.
A pulykacombot kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kérgesre pirítjuk. Felöntjük húslevessel, vagy fűszeres vízzel ha nincs húslevesünk, készre pároljuk amíg a hús megpuhul és folyadék nagy része elpárolog. A csatnival leöntve tálaljuk mellé adjuk köretként a fűszeres pulávot.

Puláv
40 dkg rizs,1 tk köménymag, 2 ek mandula, 2 rd fahéj, 1 ek barna cukor, 1 ek kardamom,1 tk görögszéna mag 2 ek gyömbér,1 babérlevél, 1 kk sáfrány(nekem kurkuma volt itthon), 1.5 pohár kókusztej, 1 pohár viz, só
A rizst megmossuk, amikor teljesen tiszta egy tálba tesszük leöntjük vízzel és fél órát állni hagyjuk.A köménymagot és a görögszénamagot a durvára tört mandulával megpirítjuk, de égessük meg.  Ezeket félretesszük egy tányérra. Egy pici olajat vagy kókuszzsírt teszünk a serpenyőbe és beletesszük a rizst, megfűszerezzük gyömbérrel, kevés kókusztejben feloldott kurkumával, barna cukorral, kardamommal, fahéjjal, sóval. 5 percig állandóan kevergetve főzzük, majd felöntjük a maradék kókusztejjel.Beledobunk1 babérlevelet, 15 percig főzzük időnként megkeverjük. Készre főzzük ha még igényel folyadékot akkor kókusztej és víz keverékével locsoljuk addig míg a rizs meg nem puhul. Ha kész rizs hozzáadjuk a pirított fűszereket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti