2021. április 24., szombat

Görög csorba



1 egész csirkemell
2 csirkecomb alsó, felsővel
1 közepes hagyma
4 db közepes sárgarépa
2 fehér répa
2 szelet zellergumó
1 karalábé
1 citrom leve, zöldpetrezselyem, lestyán
2 tojás
200 ml tejföl
Só, bors, olaj


A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, teszünk bele 1 répát, kicsi zellert, és karalábét. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a léből.
A zöldségeket kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a hagymát és utána a zöldségeket, ezután felöntjük az átszűrt húslével és puhára főzzük. A húsokat leszedjük a csontról, darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Összeforraljuk, ha szükség még ízesítjük sóval, borssal.
A levest levesszük a tűzről, a tojást simára elkeverjük, a tejföllel, merítünk a levesből és hozzákeverjük a tejfölhöz, és langyosan adjuk a leveshez, folyamatosan keverve, vagyis hő kiegyenlítést végzünk, így biztosan selymes marad, a tejföl mire besűrűsödik.
Visszatesszük a tűzre és kis lángon hagyjuk felforrni, megszórjuk lestyán és petrezselyem zölddel, Aki nem szereti a lestyánt elhagyhatja. Levesszük a tűzről, citromlével savanyítjuk ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti