2009. január 15., csütörtök

PULYKAMELL SAJTTAL SONKÁVAL TÖLTVE ANANÁSZMÁRTÁSSAL

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 7 dkg sonka, 7 dkg sajt, 15 dkg bacon szalonna, só, fűszerek.
A pulykamell szeletünk húsverővel enyhén kiverjük, sózzuk, fűszerezzük. Ráterítünk egy szelet sonkát, sajtot, feltekerjük és rácsavarunk egy szelet baconszalonnát. Tepsibe tesszük, és kevés vízzel és ananász lével meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk és közepesen meleg sütőben, 35-40 percig sütjük, majd fólia nélkül 10 percig. Ananászmártással, és krokettel kínáljuk.

ANANÁSZMÁRTÁS
Hozzávalók: 35 dkg ananász (konzerv), 8 dkg margarin, 8 dkg tejszín, só, 7 dkg cukor, 1 citrom, 1 narancs, 1 szegfűszeg, mártássűrítő.
A citrom és narancs héját lereszeljük, kevés vízben a szegfűszeggel együtt jól kiforraljuk. Serpenyőben a margarint felolvasztjuk és a kockákra vágott ananászt kissé, megfuttatjuk és felengedjük az az ananász leszűrt levével. Hozzáadjuk a citrom és narancs kifacsart átszűrt levét az átszűrt koncentrátumot. Lassú forralással fedővel lefedve főzzük. A (mártássűritőt) keményítőt,kikeverjük kb. fél liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a cukrot, jól elkeverjük, lassú csurgatással állandó keverés mellett beleöntjük a fövő mártásalapba, és tovább keverve besűrítjük a mártást. Jól kiforraljuk, és után ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti