Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT
Tradicionális-sokfogásos
kínai ebédre került sor Wang mester Gizella úti kínai éttermében, amely
fennállásának 3., míg a Lucullus BT gasztronómiai egyesület a 9.
születésnapját ünnepelte. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit
is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét”
(csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke
módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat.
Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az
ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zöldhagymás kacsa és a yo
cai zöldség.
A résztvevők részesei
lehettek egy kínai tésztahajtogató shownak is, ahol legalább ötféleképpen
nyújtották az – egyébként Kínából eredeztethető – tésztát;
a legérdeklődőbbek pedig betekinthettek Wang mester konyhájába is.
"Mi mindent megmutatunk A-tól Z-ig, nemcsak az ételt, hanem annak készítési
helyét, módját is" - mondta el a már két évtizede Magyarországon élő kínai
mesterszakács.
A Lucullus BT, amely 9. éve
népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül
ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer
éves KÍNAI KONYHÁT kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az UNIVERZUM
– sokoldalú és végtelen.
"A kínaiak sokan esznek,
sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi
ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák
képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT boldog elnöke.
Az ünnepi tortát Király
Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője "követte el", amelyben a
szezámmag, a gyömbér és a karamella domináltak.
Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti ezt a Lucullus BT
szervezésében.
sertésoldalas jégcsapretek-leves
kínai tavaszi tekercs
gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással
"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó
étvágygerjesztő zellersaláta
fekete fafüle gombasaláta
házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával
zöldhagymás kacsa
jo cai (vagy pak csoi) zöldség
Wang pirított tészta
hirtelen sült rák Ge shan módra
thai paprikás csirkecomb darabkák
házi tofu-sertés variáció
szezámmagos gombóc
További info:
Lucullus BT
http://lucullus.blog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése