2013. február 11., hétfő

Mákos tejfölös


30 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, pici szódabikarbóna, 10 dkg kókuszzsír, 8 dkg cukor, 1 tojás, pici tej.
Krém: 0.5 l tej, 1 ek liszt, 1 cs vaníliás cukor, 30 dkg mák, 3 ek cukor, 3 dkg kókuszzsír, 2 dl tejföl.
Tető: 3 tojássárgája 4 ek cukor, 2 dl terjföl, 3 tojásfehérje.
Készítsünk kevert tésztát a hozzávalókból. tegyük egy szilikon lapos tepsibe.
A tejet a cukrokkal és a liszttel sűrítsük be, majd keverjük bele a mákot, a tejfölt, és zsíradékot. Kenjük a tészta tetejére süssük kb. 40 percet 180 fokon. Készítsük el a tetőt, keverjük ki a sárgájákat a cukorral, a tejföllel és adjuk hozzá a keményre felvert fehérje habot. Kenjük a krém tetejére és süssük még 15 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti