Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2013. március 19., kedd
Fánk
Nagyon jól sikerült, igazi szalagos, puha foszlós belsejű fánk. "Kis" (180 cm-s) kritikusaim is megdicsérték.
Hozzávalók: 4 dl tej, 56 dkg liszt, 5 tojássárgája, 5 dkg margarin, 8 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, pici rum (elhagyható, nekem nem volt itthon amúgy se nagyon lehet kapni igazi rumot) 1 élesztő, lehet száraz is.
Jó ha mindent pár órával a fánk készítése előtt meleg helyre teszünk, könnyebben megkel a fánkunk. A tejet meglangyosítjuk és a kenyérsütőgépbe üstjébe tesszük bele szórjuk a cukrot és az élesztőt. Megvárhatjuk míg felfut.. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tészta programmal bedagasztjuk.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pohárral korongokat szórunk ki. Picit még letakarva kelesztjük. Közben felforrósítjuk a mogyoró olajat (ettől nagyon finom íze lesz) és a fánkokat középen kis mélyedést nyomva fedő alatt sütjük. Megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább őket. Papírra szedjük ki ami felfogja az olajat. Porcukorral megszórva baracklekvárral tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése