Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál cukor, 15 dkg darált dió, pici szódabikarbóna
Töltelék: 80 dkg reszelt alma,(kb.) 10 dkg cukor (ízlés szerint),½ citrom leve, 2 dl narancs lé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 mokkáskanál fahéj
A sárgájákat kikeverjük a cukorral és beletesszük a szódabikarbónát, diót, majd a keményre felvert fehérjét. Tortaformában sütjük (sütőpapírral). 180 C tűpróbáig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát meglocsoljuk citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, majd hozzáadjuk a narancslével csomómentesre elkevert pudingport, és felfőzzük. Kevés fahéjjal ízesítjük. a tortát kettévágjuk és megkenjük a langyos almakrémmel, úgyhogy a tetejére is hagyunk belőle.
Full almás annak ajánlom aki nagyon szereti az almát!
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése