Hozzávalók: 1kg marhahús, fél kg sárgarépa, 1-2 fehérrépa,, 1 karalábé, 1-2 krumpli, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só bors, babérlevél cukor, mustár, 1 nagy tejföl, pici liszt, ételízesítő, pici olaj.
A húst egészben hagyva egy pici zsiradékon elősütjük hogy a húslé ne folyjon ki belőle. Ételízesítős lében kezdjük el főzni és hozzá adjuk a felvágott zöldségeket fűszereket. Addig főzzük amíg a hús megpuhul. A húst kivesszük szeletekre vágjuk és félre tesszük. A zöldségeket összeturmixoljuk. Egy lábasban cukrot karamellizálunk és beletesszük a turmixolt zöldségeket, visszatesszük a tűzre és tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük.
Zsemlegombóc
Nokedli tésztát készítünk 2 tojásból, lisztből, vízzel. A megszikkasztott zsemléket ebbe forgatjuk. Forrásban lévő vízben kifőzzük kanállal szaggatva, mint a nokedlit.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése