Hozzávalók: Tészta 20 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 9 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 púpozott teáskanál kakaópor, pici sütőpor.
Krém: 20 dkg margarin, 4-5 kanál gríz, ízlés szerint porcukor és keserű mandulaaroma,
Egyéb: 10 dkg tortabevonó, vaj, liszt a kenéshez.
Elkészítés: A tepsit vajazom, lisztezem és félreteszem. A tojásokat a cukorral jó habosra keverem, ez sokáig tart és nem csuklókímélő még robotgéppel sem, de megéri, mert jó könnyű lesz a tészta.
A kakaóport elkeverem a liszttel, és apránként - vagy még jobb szitálva - hozzákeverem a felvert tojásos cukorhoz. Végül a felolvasztott, de nem forró vaj jön bele. A tésztát a tepsibe öntöm, és kis lángon kb. 20 percig sütögetem előmelegített sütőben, tűpróba!
A krémhez a margarint felolvasztom, lezárom a lángot alatta, és ha már csak langyos, belekeverem a grízt, ez lehet több is, lényeg, hogy a grízszemek picit megduzzadnak, és az egész egy kenhető krém legyen. Ízlés szerint cukrozom, és mandulaaromát adok hozzá. A mandulaaromától bizarr, zöld színű, de így lesz finom marcipános íze. Közben kóstolgassuk bátran! Ha már kenhető krém lett, a megsült tésztalapra kenjük, majd hűtjük egy kicsit. Ha az egész süti teljesen szilárd, a csokit is felolvasztjuk, és elkenjük a tetején. Ha az is megkeményedett, szeleteljük és ehetjük!
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Szia Giuditta!
VálaszTörlésSzeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!
Üdv,
Nelli