2010. március 8., hétfő

Céklás kuglóf

Céklás kuglóf
Hozzávalók: a formához vaj és liszt, 35-40 dkg főtt cékla (sütőben, fóliában sütöttem meg), 3 dl napraforgóolaj, 5 tojás, 28 dkg liszt, 3 csapott tk. sütőpor, 10 dkg kakaópor, 38 dkg cukor,1 zacskó vaníliás cukor
Vajjal kikenünk egy kuglófformát (2,5 literest ír a recept), liszttel meghintjük.
A megfőtt, feldarabolt céklát összeturmixoljuk az olajjal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot, meg a 10 dkg kakaóport és hozzáadjuk a céklás keveréket.
Simára dolgozzuk, majd a kuglófformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük.
A kész kuglófot 10 percig pihentetjük a formában.
Rácsra borítva teljesen kihűtjük.
Tortaformában sütöttem, félbe vágtam és csoki krémmel töltöttem.
Krém: 1 tojás, cukor, kakaópor, keserű csoki néhány kocka, margarin.
A margarin kivételével a többi hozzávalót addig melegítjük amíg a cukor és a csoki fel nem olvad. Megvárjuk míg egy kicsit hűl és belekeverjük a margarint. Géppel jól elkeverjük és a tortába kenjük. Rátesszük a tetejét és olvasztott csokival bevonjuk. Megszórhatjuk színes cukrokkal díszítésként.
(Megolvasztottam egy tábla csokit egy picike olajjal, ráöntöttem a kuglófra és megszórtam kandírozott narancskockákkal).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti