Hozzávalók: 35 dkg liszt 20 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 0,5 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 5-5 dkg csoki apróra vágva, mazsola, durvára vágott dió, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, 1 citrom reszelt héja, 0,5 dl rum.
Az aszalt gyümölcsöket a 2 dl tej és a 0,5 dl rum keverékébe beáztatjuk.A 4 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, ezután a beáztatott gyümölcsöket a tejjel együtt. Végül a 4 tojásfehérjéből felvert habot óvatosan belekeverjük. Ezt követően rámával kikent, lisztezett formába, vagy sütőpapírral kibélelt formába öntjük a masszát, maximum a forma 3/4 részéig. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 percig sütjük.(Végül csoki mázzal díszíthetjük.)
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése