Hozzávalók: 1 kg liszt 1 Rama 2 tojás 0,5 kg túró (10 dkg juhtúró, is lehet bele tenni ekkor értelemszerűen kevesebb túró kell bele) 1,5 ek. só 5 dkg élesztő 1 nagy pohár tejföl, medvehagyma.
Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy 1 tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt. Pihentettem, míg előkészítettem a többit. Először a margarint elmorzsoltam a liszttel, ezután belekevertem a sót, majd a túrót. Beleütöttem a 2 tojást és hozzáadtam az élesztőt és még annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne túl lágy tésztát kapjak. Kettévettem, egyik felét becsomagoltam és ment a hűtőbe. Másik felét hajtogattam a medve hagyma kenegetése után (olíva olajos medvehagymát használtam, ezért a tésztát nem nagyon sóztam meg, mert az már sós), majd a hideg kamrába tettem egy órára. Ezután ismét hajtogattam, megint pihent a kamrában. Végül ujjnyi vastagra nyújtottam. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és a konyhában pihentek egy kicsit. Így nem dőlnek el sütés közben. Felvert tojásos tejföllel kentem le őket, mindegyik tetejére tettem egy csipet reszelt sajtot. 180 fokos sütőben sültek 13-14 percig.
A másik felét másnap sütöttem meg.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése