1 kg finomliszt, 8 dl tej, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás, 20 dkg vaj olvasztott), 1 cs instant élesztő (vagy 2,5 dkg friss élesztő)
Az élesztőt a meglangyosított tejben, kis cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A kelt tészta hozzávalóit összekeverjük, nokedli lágyságú tésztává "gyúrjuk" (keverjük), majd egy órát kelni hagyjuk. A sütőforma mélyedéseit olajjal kikenjük, majd a tésztával majdnem teletöltjük. 180-200 fokon 15 perc alatt szép barnára sütjük
Ha kihűlt, akkor a tetejét csokimázzal (olvasztott csoki+vaj) vagy cukormázzal (porcukor+citromlé) díszíthetjük, cukorgolyókkal, szívekkel megszórhatjuk
A tészta egyik feléből zsemléket sütöttem vacsorára, pici sóval, szezámmaggal megszórva.
Csináltam a napokban vacsorára mini fánkokat erről sajnos fotó ne készült, de finomak lettek.
Gyors minifánk
300 g liszt, 2 tojás, 1 tk szódabikarbóna, 1 doboz tejföl, 2 evőkanál cukor
Robotgéppel keverjük össze a tésztát galuska sűrűségűnek kell lennie. Két kanál segítségével csináljunk gombócokat tegyük forró olajba. Sütés közben megnőnek. Porcukorral, kakaóval, lekvárral tálaljuk.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése