A harmadik étel baconban sült tőkehalfilé, a különleges mascarponés gorgonzolával ízesítve, párolt zöldséggel tálalva.
Baconos tőkehal mascarponés gorgonzolával
Hozzávalók: 50 dkg tőkehalfilé, 1 csomag bacon szalonna, 10 dkg reszelt sajt, só, fehér bors, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás, 10 dkg mascarponés gorgonzola. 1 citrom leve
Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A halat apróra kockázzuk, citromlével meglocsoljuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Belekeverjük a gorgonzolát.
A koszorú formát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával (szilikon formánál erre nincs szükség) és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A halas masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha légkeveréssel sütjük akkor nem muszáj megfordítani szépen pirosra sül. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Párolt zöldség köret
1-2 burgonya, 1 cukkini, 1 fehérrépa, 1 sárgarépa, 1 halványító zeller, 1 brokkoli, 2 fej hagyma. 1 alma, 1 gerezd fokhagyma, olíva olaj, só, bors
A zöldségeket felvágjuk és kevés vízben, a keményebbeket megpároljuk.
Egy tepsibe tesszük az összes zöldséget és olíva olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük, sóval frissen őrölt borssal. Sütőben készre sütjük.
A tőkehalat a Vörös Homárnál szereztem be. A zöldségeket, gyümölcsöket a jól felszerelt provence-i Primagora zöldségesnél és a kiegészítőket, különlegességeket pedig a Delizia Gourmetnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése