2009. március 14., szombat

SAVANYÚ KÁPOSZTA ÉDESBŐL

1kg hordós káposztához 2-2.5 kg fejes káposzta. Torzsáját kivágni, és beállítani egy fazékba és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Só, törött és egész bors, babérlevél, köménymag, majoránna, csípős paprika, 1 nagy fej karikára vágott hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma kell bele. Amikor a lé forr többször átfordítani és a leeső lapokat tálba, tenni. Amit a tálban leszedni. Az üres lébe ecetet és olajat teszünk átforraljuk és beletesszük a lapokat lefedve másnapra, megérik. Jól lecsurgatni és vagy az egész lapokba, tölteni, vagy laskára vágni és összekeverni a hordós káposztával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti