Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2009. március 14., szombat
SAVANYÚ KÁPOSZTA ÉDESBŐL
1kg hordós káposztához 2-2.5 kg fejes káposzta. Torzsáját kivágni, és beállítani egy fazékba és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Só, törött és egész bors, babérlevél, köménymag, majoránna, csípős paprika, 1 nagy fej karikára vágott hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma kell bele. Amikor a lé forr többször átfordítani és a leeső lapokat tálba, tenni. Amit a tálban leszedni. Az üres lébe ecetet és olajat teszünk átforraljuk és beletesszük a lapokat lefedve másnapra, megérik. Jól lecsurgatni és vagy az egész lapokba, tölteni, vagy laskára vágni és összekeverni a hordós káposztával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése