2010. október 20., szerda

Fekete erdő desszert másképp

Hozzávalók: 6 tojás, 4 ek víz, 10 ek cukor, 10 ek liszt, pici szódabikarbóna kakaópor
cukrozott meggy, 2 cs vaníliás pudingpor, 1 cs csokis pudingpor, 1.5 l tej, 6 ek cukor
Tejszínhab
6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral és vízzel.Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a pici szódabikarbónát. A fehérje habot keményre verjük. Óvatosan a kakaós masszához keverjük. Szilikonos tepsiben készre sütjük. Nekem 2 tepsi lett belőle.
Közben elkészítjük a pudingokat, a csomagoláson leírtak szerint.
A kész piskótát kockákra vágjuk és egy nagy tálba tesszük. Megszórjuk meggyel, ráöntjük a pudingok felét, felváltva a csokisat és a vaníliásat. Újra piskóta, meggy, puding. Lehet belecsurgatni egy kis meggylekvárt is.
Ha kész hűtőbe tesszük egy pár órára. Tejszínhabbal tálaljuk.
Nagyon finom, hétvégén csináltam, gyorsan elfogyott. a pudingok arányát lehet változtatni, nekem most így volt itthon hozzá porom. Lehet 2 csoki 1 vanília is. úgy is finom lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti