2011. június 27., hétfő

Gesztenyés kehely olasz módra

Hozzávalók: 2 csomag Bio Maroni gesztenyepüré, 2 dl tejszín, 1 kis pohár Spar joghurt, 250 g mascarpone, 20 dkg meggy, 1 cs piros tortazselé, 10 dkg cukor vagy xilit.
A gesztenyepürét krumplinyomón átnyomjuk. ( nem kell bele cukor, ha nem gyereknek készül pici rumot tehetünk bele) a tejszínhabot felverjük egy kevés cukorral (xilittel). A mascarponéba is teszünk egy kis cukrot(xilitet) és a joghurttal lazítjuk. A meggyet kimagozzuk. a tortazselét kevés vízzel felmelegítjük és beletesszük a meggyet, picit belenyomkodjuk.
Hosszúkás pohárba rétegezzük:
1. tejszínhab
2. gesztenyepüré
3. meggy zselé
4. mascarpone
5. gesztenyepüré
6. tejszínhab
7. meggy
8 mascarpone
9. gesztenyepüré
10. tejszínhab
Díszítés 1 szép meggy szem szárastul, levelestül.
Fél órára hűtőbe tesszük, addig az ízek jól összeérnek.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu

Ez a recept a gesztenyés recept versenyre készült, örültem hogy kaptam Bio gesztenyét és ha xilittel készítjük akkor ha nem is diétás desszert, de legalább cukrot nem tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti