2012. november 15., csütörtök

Egyszerű gyors kalács


50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 ek cukor, 5 dkg vaj, 1 cs élesztő. Kenéshez  kevés tej.
Kelesztőgépben tésztát dagasztunk, majd hagyjuk kétszeresére kelni. 2 fonatot készítünk és összefonjuk. Tejel megkenjük, előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.  A sütőbe tegyünk egy tálba vizet, hogy ne száradjon ki a tészta. Lehet a felét kakaósra készíteni és úgy összefonni, esetleg kakaós tejjel megkenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti