4 db közepes padlizsán
0,5 kg krumpli,
500 g pulyka tokányhús
só, bors, fahéj
1 kk pirospaprika
1 db babérlevél
1 üveg paradicsompüré, vagy hámozott paradicsom
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 db kápia, vagy kaliforniai paprika
1 dl fehér bor
olívaolaj
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és egy tepsibe karikázzuk. A padlizsánokat hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, mélyen felkockázzuk, 1/2 órára erősen besózzuk, műanyag szűrőtálba állítjuk, hogy kesernyés levük elfolyhasson. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Kevés olivaolajon a hagymát, paprikát megdinszteljük, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a borral és fűszerezzük. kb 5 percig forraljuk majd felöntjük a paradicsommal.
Ha hús puha akkor krumplira tesszük és rárakjuk a felvágott padlizsánt. Sütőben 180 fokon, kb fél óra alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése