2009. január 15., csütörtök

MAMA DIÓTORTÁJA

Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, sütőpor.
Krém: 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor vagy rúd, kakaópor vagy reszelt csoki, 20-25 dkg ráma
A sárgájákat kikeverjük a cukorral és beletesszük a sütőport diót, majd a fehérjét. Tortaformában sütjük (sütőpapírral). A krémhez valókat forrásig melegítjük, ha kihűlt belekeverjük a habos margarint.A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel kivül-belül. Tetejét fél diókkal díszíthetjük. Nem tévedés a recept tényleg nincs benne liszt, csak dió! Nagyon finom, gyerekkorom szülinapi tortája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti