2009. január 20., kedd

TEPSIS PULYKAMELL

A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. a burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A hagymát is megpucoljuk és karikára vágjuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, én kókuszzsírt használok, és beleteszünk egy réteg burgonyát, megsózzuk, erre kerül a hagyma majd a hús. Újabb burgonya és a tejére besamel mártás. A besamel mártáshoz a margarint felolvasztom egy serpenyőben és megszórom liszttel, és felöntöm tejjel, addig kevergetem, habverővel (akkor nem csomósodik meg) amíg sűrű nem lesz, sózom, fehér borsozom és szerecsendiót teszek bele. Ráöntöm a krumpli tetejére, és megszórom reszelt sajttal. Fólia alatt megsütőm, és a végén fólia nélkül pirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti