- 60 dkg liszt
- 1 csapott ek. só
- 12 dkg vaj (8,4 dkg kókuszzsír)
- 3 közepes főtt burgonya (20 dkg)
- 1 tojás
- kb. 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 tk. cukor
- 1 zacskó élesztő
- 30 dkg tepertő
A lisztet egy nagyobb tálba mérem, elkeverem benne a sót, hozzáadom a a felolvasztott kókuszzsírt. Közepébe mélyedést készítek, ide teszem az áttört burgonyát, tojást, tejfölt és a por élesztőt. Összeállítom a tésztát, majd kiteszem a deszkára és átgyúrom. Nem szabad túl keménynek lennie, de ne is legyen ragacsos.
Kelesztő tálba teszem, hagyom kb. 30 percig pihenni. Ezalatt ledarálom vagy késes robotgéppel krémesre keverem a tepertőt.
A kissé megkelt tésztát 6 darabra osztom és egyesével, ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem a tepertőkrém egy részével, majd újabb kinyújtott tészta következik és megint tepertőkrém.Végül kinyújtom kb. 1 cm vastagra, tetejét berácsozom és az 5 cm-es pogácsaszaggtóval kiszaggatom. Sütőpapíros, vagy szilikonlapos tepsire ültetem őket és ismét hagyom 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra. A megkelt pogácsákat lekenem felvert tojással, vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon le, mert akkor nem lesz leveles. Kb. 16-18 perc alatt sülnek pirosra.
Az eredeti recept Limaránál található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése