Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 40 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 1 zacskó élesztő, kb. 2.5 dl tej.
Töltelék : fél üveg baracklekvár, 30 dkg darált mogyoró vagy mandula (dió), 25 dkg kristálycukor
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!
Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.
1 órát kelesztjük, majd sütjük. Megszurkáljuk villával. 180 fokon, kb. fél óra alatt sül készre.
Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a kakaóport és az olajat. Jól elkeverjük és a sütire simítjuk.
Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.
Az eredeti recept Andinál található.
De jól hangzik!Ezekkel az ízesítésekkel még nem ettem,de biztos nagyon finom!
VálaszTörlés