2013. november 15., péntek

Hájas tésztás lekváros 1. kisérlet!

1 kg liszt, 5dkg élesztő, 2 ek cukor 1 tojás, 3.5 dl tej, 30 dkg ledarált háj.
Töltelék barack és meggy lekvár
A kelt tésztát a kenyérsütőgépben összedagasztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a hájjal, majd össze hajtogatjuk. Ezt a nyújtást és hajtogatást háromszor megismételjük. Három szögeket vágunk belőle és megkenjük lekvárral majd kifli formára feltekerjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon izgalmas puha és mégis leveles lett a tésztája. Frissen sokkal finomabb, de ez is hamar elfogyott. Nem lehet benne érezni a hájat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti