2019. október 1., kedd

Kávés - csokis - sós mogyorós torta

Piskóta
12 tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
6 ek kakaó
2 ek kávé
4 ek víz
pici szódabikarbóna

Kávés krém, csokis krém
1 doboz 500 g mascarpone
200 ml tejszín
Kávés
1 csésze fekete kávé
2 ek cukor
Csokis 
150 g olvasztott csokoládé

Csoki mousse
3 tojás
3 ek cukor,
18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj,
3 evőkanál feketekávé,
2 evőkanál rum

Sós mogyoró darabosra törve

A szokásos módon piskótát készítünk, a hozzávalókból. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűt 3 felé vágjuk.
A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, majd 2 felé vesszük. az egyikbe kávét és cukrot teszünk.
A másikba gőz fölött olvasztott étcsokoládét.
A lapokat megkenjük, először csokis krémmel, nekem az volt keményebb,megszórtam sós mogyoró darabokkal, majd a következő réteget a kávés krémmel kentem meg.
A tetejére kerül a mousse. A kapcsos torta forma karimáját visszatettem, hogy egybe tartsa a tortát.
Sós mogyoró darabokat szórtam díszítésnek.
Csoki mousse
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt, és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 1-2 órára lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti