2023. szeptember 16., szombat

Füge



Füge csatni


1 kg füge

1 alma,

20 dkg mazsola,

2 lila hagyma

alamaecet

oliva olaj

20 dkg barna cukor,

1 citrom leve és héja

Fűszerek: só, bors, gyömbérpor, szegfűbors, fahéj, szegfűszeg

A mazsolát 10 percre forró vizbe áztatjuk. A fügét és almát megmossuk a füge szárát levágjuk és almát kicsumázzuk.

A lila hagymát felvágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzá tesszük a fügét az almát és a füszereket.

Addig főzzük míg egy kicsit besürüsődik, és minden megpuhul. Belefőzzük a cukrot és az almaecetet, majd forrón üvegekbe töltjük.



Füge dzsem

1 kg füge
20 dkg cukor
1 alma
1 kk citromsav

A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjik. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti